Ooit al eens gehoord van de term ‘hangy’?

Indien niet, kan je het natuurlijk googlen en dan vind je onderstaande verklaring:

Of je trekt er eens een dag met mij op uit en je geeft mij geen eten. Zo tegen de middag heb je een prima beeld van wat je onder hangry kan verstaan.

Mijn vrienden, familie en zelfs collega’s weten het al heel erg goed: bij mij hoort een waarschuwing. Ik zou namelijk volgende tekst moeten meedragen: functioneert enkel indien je er eten in stopt dus “please do feed this animal regularly or it goes nuts”!

Maar eten is voor mij veel meer dan een basisbehoefte.

Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken. Zowel nieuwe eetgelegenheden, als nieuwe gerechten. Ik kan echt genieten van simpel eten dat goed klaar is gemaakt. Ook de Vlaamse klassiekers -of ze nu oertraditioneel zijn bereid, of juist met een twist- gaan er vlot in. Tegelijk laat ik mij graag verrassen door smaken die ik nog niet ken of ingrediënten waar ik nog nooit van gehoord heb.

Maar let op, mispak je niet! Ik ben geen gemakkelijke eter. Ik ben bereid veel te proberen, maar er zijn grenzen. Denk aan ingewanden en dieren die in de meeste verwesterde landen als doorsnee kleine huisdier worden gehouden.

Verder is een belangrijke stelregel: “het oog wil ook wat”. Ik hoef geen fancy presentaties maar ik kan er echt op afknappen wanneer een gerecht er reeds gegeten uitziet.

Omdat ik graag en regelmatig toegeef aan mijn passie voor voedsel, deel ik ook hierover graag mijn ervaringen.

En ook deze kregen een aparte categorie op de site (“Say what? Nog een nieuwe pagina?” Ja hoor… ’t zijn solden he ;))

Wederom geldt dat dit louter mijn eigen bescheiden mening is. Je kan je er door laten inspireren, je kan het er eens mee zijn of je kan vinden dat ik onzin uitkraam ( en dat mag je ook gerust laten weten). Anders gezegd, je doet ermee wat je wil 😉