Don't Mind Mie

All things on my mind

Dubai & Abu Dhabi met de Blauwe Vogel

Op één been kan men niet staan. Een vaak gehoorde en gebruikte zin. Vooral als excuus om nog een drankje of iets zoets te nemen.

Mijn man en ik hebben die redenering echter doorgetrokken voor onze huwelijksreis. Al was dat oorspronkelijk niet het plan.

Huwelijksreis bis

Zoals je kon lezen, hadden wij een koude huwelijksreis naar Fins Lapland gekozen. Eind maart vorig jaar werd ik door mijn mama echter gewezen op een aantrekkelijke promotie bij De Blauwe Vogel: een groepsreis/citytrip naar Dubai en Abu Dhabi.

(foto: www.deblauwevogel.be)

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn eerste reactie eerder afwijzend was. Ik geloof dat mijn letterlijk antwoord luidde: “wat is daar nu te zien?”

Ik nam toch even de tijd om de brochure te bekijken. Van de Burj Khalifa en de Burj Al Arab had ik uiteraard al gehoord, maar er bleek veel meer op het programma te staan.

Tot mijn eigen verbazing was ik geprikkeld en groeide mijn nieuwsgierigheid om het land , of correcter, de twee emiraten te verkennen.

Een Whatsapp naar mijn man, die op dat ogenblik voor zijn werk in Berlijn zat, leerde dat hij niet onmiddellijk afwijzend was. Bij zijn thuiskomst bespraken we alles nog eens en voor we het goed en wel besefte, hadden we een tweede huwelijksreis geboekt.

Twijfel

Het contrast tussen beide keuzes kon nauwelijks groter en dit niet alleen qua temperatuur. Waar de koude reis garant zou staan voor natuur, rust en eenvoud, zou de warme bestemming gekenmerkt worden door steden, drukte en luxe, glitter en glamour. Ten slotte zouden we de koude huwelijksreis ook met ons twee doen terwijl de warme een groepsreis betrof.

Hoe dichter de reis kwam, hoe meer ik echter begon te twijfelen. Zou een groepsreis wel iets voor ons zijn? Zou ik genoeg geboeid zijn door een land dat het vooral van hoge gebouwen en megalomanie moet hebben?

Het antwoord op die vragen bleek volmondig ja!

Het werd een prachtige, boeiende, aangename,ontspannende,… trip. Kortom in diverse opzichten een droomvakantie.

De Blauwe Vogel

Een groot deel van onze mooie ervaring is de verdienste van De Blauwe Vogel. Dit zowel omwille van het programma als de organisatie.

Het programma

De Blauwe Vogel biedt tegen een zeer scherpe prijs een basisprogramma aan. Dit is reeds goed gevuld en gevarieerd.

Je mag je bij dit programma onder andere verwachten aan een bezoek aan het traditionele Dubai met de souks. Ook het moderne Dubai met o.a. de Burj Khalifa -de hoogste toren ter wereld- en Abu Dhabi met de grote moskee en het Louvre aldaar komen aan bod.

Naast dat basispakket kan je excursies bijboeken. Het betreft een jeepsafari, een avondmaal met zicht op de fonteinen, een boottocht by night met avondmaal en een avondmaal in de Burj Al Arab. Je kan deze los bijboeken of in pakket, wat nog net iets voordeliger is.

De show om 21u op Skyfall van Adele

Het programma mag dan wel druk zijn, toch werd er ook aan voldoende rustmomenten gedacht. Zo goed als elke dag was er voor de (eventuele) avondactiviteit voldoende tijd om wat te bekomen van de indrukken van de dag of om te genieten van de faciliteiten van het prachtige hotel.

Het hotel

Je logeert in het Hyatt Place Al Rigga-hotel. Een 4-sterrenhotel met erg ruime en comfortabele kamers die voorzien zijn van alle luxe zoals airco en minibar.

Het personeel staat je steeds met een glimlach te woord en doet hun uiterste best om het je naar wens te maken.

Het ontbijtbuffet is heel erg verzorgd en uitgebreid. Het bestaat zowel uit hartige zaken als zoetigheid. Je zou er zowaar een uurtje vroeger voor opstaan.

De organisatie

Ook over de organisatie kan ik niet anders dan de loftrompet afsteken.

In Zaventem werden we opgewacht door Annie, onze ervaren begeleidster van De Blauwe Vogel. In Dubai kreeg zij gezelschap van Sabri, een Nederlands sprekende , uitermate geestige, Turks-Algerijnse Dubai-kenner.

Mijn man & ik met onze topgids Sabri

Samen leiden ze alles in goede banen. Ze overladen je met tips en info en staan steeds ter beschikking voor vragen of problemen.

Ook zij dragen bij tot het gevoel van luxe dat je tijdens de reis ervaart. Zo doen zij de check in en zorgen ze ervoor dat je koffers op je kamer staan bij aankomst in het hotel. Ze kiezen de lekkerste eetgelegenheden en de beste plaatsen om foto’s te nemen.

The more, the merrier

Zoals gezegd, betrof het een groepsreis. Zowel mijn man als ik zijn maagd op dit vlak en de angst om de hele vakantie omwille van het groepsaspect in een soort keurslijf mee te moeten lopen, bekroop mij zo nu en dan. Dit bleek echter volledig onterecht.

De organisatie had duidelijk op dergelijke gedachten geanticipeerd.

Ze zijn erin geslaagd een mooi evenwicht te vinden tussen groepsmomenten en vrije momenten. Op die vrije momenten konden we dan kiezen om de aanbelande plaats met z’n twee te bezoeken of met enkele mensen van de groep.

Die werkwijze zorgde ervoor dat we toch een gevoel van vrijheid om ons eigen ding te doen voelden. Het moet gezegd, tegen mijn verwachtingen in ben ik helemaal fan van deze manier van reizen en van De Blauwe Vogel!

To be continued…

Voor moest het nog niet duidelijk zijn, wij hadden een topvakantie.

Het was dan wel de eerste keer met De Blauwe Vogel maar vermoedelijk niet de laatste. Stiekem speuren we hun site al af, op zoek naar onze volgende trip.

Find & follow Mie on social media

4 reacties

 1. Magda cerulis

  09/04/2019 at 05:22

  De gids Annie was voor mij de meerwaarde. Als je alleen langs de gebouwen rijdt, weet je zo goed als niets. Annie kent ze bijna allemaal en kent ontzettend veel info over bv het waterverbruik in zo een mastodont, de manier van bouwen, de toekomstvanbepaalde delen..kortom hetgeen je alleen kan te weten komen van iemand die er zo goed als woont…

 2. Mooi verslag, maar als er nu één bestemming is die ik NOOIT in groep zou doen, dan is het wel Dubai/Abu Dhabi. Wat is hier de meerwaarde van een reisleider? Alles is zo eenvoudig zelf te regelen en je gaat en staat waar je wil. Wij hebben (op onszelf en tijdens twee reizen) alles gedaan wat jullie gedaan hebben én nog veel meer!

  • dontmindmie

   22/02/2019 at 11:44

   Dank je voor je reactie.

   Voor mij persoonlijk lag de meerwaarde van de begeleiding in de tips en de info over wat we zagen. Zo bleven het niet gewoon hoge gebouwen maar kregen die buildings een verhaal.
   Daarnaast vond ik het een luxe om eens niet alles zelf te moeten regelen.

   Maar ik begrijp dat voor anderen dit net niet aanspreekt.:)

  • Luypaerts Ingrid

   08/04/2019 at 19:28

   Iedereen zijn mening natuurlijk. Ik heb de reis met de Blauwe Vogel gedaan in november 2018 met de fantastische gidsen Jeannine en Annie. Beiden charmante en bekwame gidsen die alles tot in de puntjes regelden. Het reizen in groep was ook een meerwaarde. Fijne mensen leren kennen met dezelfde interesses. Fantastische reis. Voor mij staat het vast reizen met de Blauwe Vogel is top. Elke euro die ik gespendeerd heb aan deze reis was het waard.
   Ik deel de mening van degene die nu de blog gestart is. Dankjewel voor jullie reisverslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Don't Mind Mie

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑