We wilden uiteraard graag dat onze mooiste dag werd vastgelegd op beeld.

Hoewel er binnen de familie en vriendenkring enkele zeer verdienstelijke amateurfotografen zijn, was het voor ons duidelijk dat we voor deze dag beroep zouden doen op een professional. (Als was het maar dat de amateurfotografen in kwestie zelf ook ten volle zouden kunnen genieten van ons feest en niet hoefde ‘te werken’.)

We pakten onze zoektocht naar de geschikte fotograaf gelijkaardig aan als bij de zaal. Ik speurde het wereldwijde web af naar (huwelijks)fotografen, ging door hun portfolio’s, prijzen, pakketten en diensten en maakte uiteindelijk een lijstje van kanshebbers.

Hoewel op deze shortlist nog drie kanshebbers vermeld werden, had ik een duidelijke voorkeur voor één van hen. Gelukkig bleek mijn (toekomstige) man dat gevoel te delen.

We waren het dan ook snel eens: Huwelijksfotograaf Jorick Michiels moest onze dag vastleggen op de gevoelige plaat.

Emotie

De keuze voor Jorick werd voor een belangrijk deel gemaakt op grond van gevoel.

Wanneer je zijn site en foto’s bekijkt, zul je ongetwijfeld begrijpen wat ik bedoel. Beelden die stuk voor stuk emotie oproepen. Foto’s met levendige, sprekende, warme kleuren. Kiekjes die blijdschap, liefde en geluk uitstralen.

En hoewel op sommige foto’s veel te zien was, werd je blik altijd naar het paar gezogen.

Ook de humor in zijn beelden wist ons te bekoren. Naast de meer klassieke foto’s, maakte hij duidelijk ook losse, ludieke en soms gewoon hilarische foto’s.

Het werk van Jorick was duidelijk waar we naar op zoek waren. Al van bij de eerste blik op zijn werk werden we geraakt. Het waren dat soort beelden dat wij wensten.

Ratio

We konden dan wel een fotograaf met ons hart kiezen, ook de rationele kant (wat kregen we tegen welke prijs) mochten we niet uit het oog verliezen.

De diensten

We hadden immers een duidelijk beeld van wat we van onze fotograaf verwachtten.

Zo was het voor ons een must om alle beelden nadien te ontvangen in hoge resolutie en zonder watermerk of logo.

Verder wilden we ook dat de dag van bij de make-up tot na de openingsdans werd vastgelegd.

Anders dan bij andere aanbieders, gaf Joricks site hierover slechts zeer summiere info. We vonden enkel twee vage opties terug. Zo kon je kiezen voor 6u werk of voor 12u. Naast een richtprijs geen verdere info.

Gelukkig nodigt hij je vriendelijk uit te mailen voor bijkomende info en een gedetailleerde prijsberekening.

Dat deden we dan ook.

Het contact

Het moet gezegd. Het mailverkeer met Jorick is behoorlijk onderhoudend.

Op mijn mail had hij behoorlijk sec kunnen antwoorden. Maar zo is hij niet.

De eerste mail bevatte niet enkel de vriendelijke boodschap dat hij zo snel mogelijk de gevraagde info zou leveren maar hij gaf meteen ook mee waarom hij niet de dag zelf kon reageren. Hij bleek immers op weg te zijn naar de fitness en na een work-out en een verfrissende douche zou het te laat zijn om nog aan een offerte te beginnen.

Belofte maakt natuurlijk schuld maar Jorick bleek een man van zijn woord. Daags nadien hadden we alle gevraagde info.

Hieruit bleek dat al onze hierboven vermelde wensen konden worden ingewilligd en dit tegen een -naar onze mening- eerlijke prijs.

Omdat zowel wij als Jorick er belang aan hechtte dat er ook op persoonlijk vlak een klik was, werd er vervolgens afgesproken.

Net als het virtuele contact verliep ook de persoonlijke otmoeting gemoedelijk en los. Er werd nogmaals geluisterd naar onze wensen en we kregen een toelichting bij zij werking.

The big day

Mooi op tijd, zelf voor het afgesproken uur, was Jorick de dag zelf paraat. Na even kennis te maken met de andere aanwezigen, ging hij onmiddellijk van start.

Een sprekende schaduw is wat mij betreft de beste omschrijving.

Zonder te opvallend aanwezig te zijn, vanop de achtergrond legde hij alles vast. Zo nu en dan gaf hij aanwijzingen maar dit stoorde nooit.

Verder had hij oog voor ons maar ook voor onze gasten. Iedereen werd betrokken en wie wou kon ook zelf suggesties doen voor een leuke foto.

Het resultaat

Omdat we later op het jaar trouwden, slaagde Jorick erin vrij snel na onze dag de (bewerkte) beelden te bezorgen.

Een leuke meevaller dat we snel konden pronken met onze kiekjes.

Het resultaat was alles wat we verwacht hadden, en meer.

We kijken nog vaak naar de foto’s en voelen instant de liefde, emotie en warmte van die dag. Ze geven perfect de rollercoaster aan emoties weer en toveren stuk voor stuk een glimlach op ons gezicht.

Voor alle koppels die hetzelfde zoeken… boek Jorick!

Find & follow Mie on social media