Eens de vraag gesteld was, kon het voorbereiden echt beginnen. Natuurlijk heb je daarvoor een datum nodig. Anders wordt het erg moeilijk ‘dienstverleners’ te boeken. Die datum werd dan ook onze eerste stap.

Er is volgens mij geen ideale manier om een datum te kiezen. Hoe en welke datum je kiest, is erg persoonlijk. En zolang beide partijen tevreden zijn, is het ‘a job well done’.

Ik kan dan ook alleen maar beschrijven hoe wij het deden.

Wat ik wel kan meegeven is dat de vraag waarom je voor de gekozen datum bent gegaan, echt een klassieker is.

Filteren

Omdat ik wel hou van wat symboliek, keek ik eerst welke datum 13 april 2018 was. Dat zou immers ons vijfjarig jubileum zijn. Helaas was dat een vijdag.  Ik mag dan wel fan zijn van symboliek, mijn wens om op een zaterdag te trouwen in combinatie met mijn geweldige bijgeloof en mijn  onvergetelijke ervaringen met een vrijdag de 13de, deed ons al snel beslissen om niet voor die datum te kiezen.

Een tweede filter voor de datum, was mijn afkeer van hitte. Ik hou wel van droog en misschien zelfs wat zon, maar ik moet niet per se gekookt te worden om gelukkig te zijn. Wat voor anderen de topmaanden zijn om een huwelijksdatum te prikken, vielen bij ons vrij snel af.  Natuurlijk kon ik op dat ogenblik nog niet weten dat de zomer van 2018 alle hitterecords zou breken, maar ik ben nog steeds enorm dankbaar dat we dus niet voor de typische trouwperiode tussen mei tot september kozen. Indien wel, hadden onze gasten waarschijnlijk op audientie bij de bruid kunnen komen ergens in een geairconditionde ruimte 😉

Bleven de lente en de herfst van 2018 nog over. Beide seizoenen hebben hun eigen charme maar de grootste troef van de herfst was de timing. Tussen de verloving en een trouwerij in oktober zou ongeveer 1,5 jaar zitten en dat leek mij een prima tijd voor een rustige voorbereiding.

De keuze

Oktober zou het dus worden. Nog 4 mogelijke zaterdagen waren dus in de running.

Om de kans op droog weer te optimaliseren en in de hoop dat we niet in het andere, ijskoude spectrum van de thermometer terecht kwamen, dachten we eerder aan begin oktober.

Maar in België weet je natuurlijk nooit, dus dat was geen absolute must. Hier was eventueel ruimte voor ‘onderhandeling’. Zou blijken dat onze gekozen zaal enkel nog plaats had in het tweede deel van oktober, hoefde dit geen breekpunt te vormen.

Toen we in juni de zaal vonden waar we beiden volledig achter stond, bleek de hele maand oktober nog tot de mogelijkheden te behoren.

De keuze lag dus echt bij ons.

Aangezien mijn toekomstige nogal aan de verstrooide kant is, leek het mij handig een datum te nemen die hij makkelijk zou kunnen onthouden. Toegegeven, dat is ook uit zelfbelang. Zo ben ik er zeker van dat onze huwelijksverjaardag niet enkel gevierd wordt van mijn kant uit, omdat ik de enige ben die zich de datum herinnert.

Ik vond 6-10-18 wel goed klinken. Maar toen we de door de zaal opgeschreven mogelijkheden nog eens bekeken, zagen we het licht. Hoe konden we dit over het hoofd gezien hebben?

(foto: mariahelene.pt)

13 oktober was een zaterdag! Een dertiende! En exact 6maanden na 13 april, de datum waarop we jaarlijks ons relatie-jubileum vieren . Anders gezegd, Door te trouwen op 13 oktober zouden we elke 6 maanden een klein (of minder klein;)) feestje kunnen houden.

En het werd nog beter…13 oktober was de zaterdag voor jaarmarkt in de gemeente waar mijn man werkt. Dit brengt mee dat de genodigde collega’s op maandag een extra dag zouden hebben om te bekomen. Een leuk extraatje, toch?

Er was geen twijfel meer mogelijk: 13 10 18 zou onze datum worden!

Dat het wel de dag voor de verkiezingen was, kwamen we pas later te weten. (Maar dat hebben we nooit de pret laten drukken, we hebben van de nood een deugd gemaakt en zijn in trouwkledij gaan stemmen :))

 

 

 

Find & follow Mie on social media