HiHat, crash, ride, tom,… sommigen horen het nu waarschijnlijk in Keulen donderen en tot voor kort was dit ook voor mij Chinees (behalve Tom, dat is de naam van mijn neef 😉 ). Dankzij Marijn van Groovesupport hoor ik het bij deze woorden nog wel donderen maar het is ‘gerommel’ van een muzikaal soort. Bovenstaande termen zijn immers onderdelen van een drumstel, die elk hun eigen ‘gedonder’ produceren.

De anatomie van het drumstel (foto: http://drumsteladvies.nl/advies/onderdelen/)

Nu, onderdelen van een drum herkennen is niet zo bijzonder. Net als bij biologie vroeger, is dat een kwestie van blokken. En waar een mens of een dier ontichlijk veel te kennen onderdelen heeft, valt dat bij een drum goed mee…met pakweg een tiental termen ben je er vanaf. Dat Marijn mij dus de anatomie van een drumstel heeft geleerd, verdient niet meteen een award. Dat hij mij heeft leren drummen daarentegen is wel een grote verdienste.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit

Ik hou al heel mijn leven van muziek. Muziek roept emotie op.  Sommige liedjes toveren instant een lach op mijn gezicht, bij andere springen in een mum van tijd de tranen in mij  ogen. Muziek is daarnaast ook onlosmakelijk met herinneringen verbonden. Bij Boudewijn de Groot denk ik aan vroeger, aan mijn kindertijd en aan vakantie, bij Within Temptation aan mijn eerste fuif (in Temse Velle of all places), bij zowat elke foute muziek uit de jaren 90 aan de vriendengroep,… en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ondanks die liefde voor muziek, heb ik nooit een instrument gespeeld. En dat is niet verwonderlijk. Ik durf te stellen dat  ik nauwelijks een muzikaal oor heb en op mijn stem hoef ik ook niet te rekenen. Zelfs met het devies  ‘schoon vals is ook niet lelijk ‘ voor ogen, valt mijn stemgeluid niet te pruimen.

Dat gezegd, is het dus een klein mirakel dat ik momenteel, na nog geen 10 lessen bij Groovesupport, in staat ben om enkele liedjes te drummen. En nee, dan heb ik het niet over kinderliedjes maar over echte hits zoals “it’s my life” van Bon Jovi, “uptown funk” van Bruno Mars, “f*ck you” van Ceelo Green,…

Sint-Marijn*

Hoe Marijn die aartsmoeilijke taak toch wist te volbrengen?

Wel, allereerst  dankzij een onbeschrijfelijk, bijna bovennatuurlijk geduld. Zelfs als het mij na 100 keer proberen  nog steeds niet lukt de juiste onderdelen aan te slaan, blijft hij mij met de glimlach aansporen om het nog eens te proberen.

Verder heeft Marijn ook bakken enthousiasme. Het is duidelijk dat hij ervan geniet om zijn passie over te brengen. En dat werkt aanstekelijk. Op momenten dat ik er het liefst de brui aan zou geven, weet hij mij toch te overtuigen dat het wel zal lukken. Zo sterk dat ik het bijna geloof 😉

Ten slotte is Marijn ook best verdraagzaam. Ik moet immers met enige schaamte bekennen dat ik tijdens de lessen zo nu en dan eens vloek als een ketter (ter verduidelijking: verwensingen zijn uitsluitend aan mijn eigen adres gericht ) en zelfs daar kan hij mij om.

Kortom, Marijn laat zich niet uit zijn lood slaan en verricht wonderen! Daar ben ik het levende bewijs van.

Op maat

De grootste troef van Groovesupport mag dan wel de eigenaar/leraar zijn, een ander uniek punt in de aanpak is de flexibiliteit en dit zowel qua werkvorm als planning.

Ik koos eerst voor 5 privé lessen (maar ook lessen in duo zijn mogelijk) van 1u. Tijdens die lessen maakte ik telkens veel vooruitgang. Ik merkte echter dat ik na een dag werken vaak niet meer in staat was om mij gedurende een uur te concentreren. Iets nieuw aanleren vraagt toch wel wat inspanning van mijn (met momenten overwerkte) brein, dus ongeveer halfweg de les stagneerde de vooruitgang en nam het gevloek omgekeerd evenredig met de vooruitgang toe ;).

Gelukkig bestaat de kans om voor kortere lessen te kiezen.  Hoewel 45min ook een optie was, besloot ik voor lessen van 30 min te gaan.

Groovesupport is niet alleen flexibel qua lestijd maar ook qua plannning van de les.

Omwille van een relatief drukke agenda, zowel privé als op het werk, is het voor mij niet mogelijk om elke week een vaste moment vrij te maken. Door een planning in overleg, helemaal op maat van de student, is ook hieraan een mouw gepast. Wekelijks, tweewelkelijks, compleet onregelmatig,… het kan allemaal.

Het mooiste van al is dat tegenover deze troeven geen torenhoog lesgeld staat.

Voor wie op zoek is naar wat ritme in het leven en wil leren drummen, neem zeker eens een kijkje op de site van Groovesupport.

 

*ik heb het even nagekijken en er is nog geen Sint-Marijn. Daarenboven is er reeds één van de twee nodige mirakels aantoonbaar verricht dus wie weet… 😉

 

Find & follow Mie on social media