Sorry Pascale, ik heb gezondigd. Maar het vlees is zwak. Zeker als het op slechts 3 km van een buitengewoon lekker italiaans restaurant woont: Trattoria De Kaai.

Trattoria De Kaai

(foto: trattoriakaai.be)

Italië op je bord

De naam ‘de kaai’ mag dan wel niet italiaans klinken, de kaart is dat zeker wel.

Je kan er een klassieke spaghetti bolognese of pizza bestellen maar ook deegwaren met iets “minder basic” ingrediënten zoals langoustines of truffelolie. Verder vind je er ook typische italiaanse vleesgerechten als ossobuco en escalope. Ook aan de visliefhebber is gedacht met oa. scampi, tonijn en roodbaars. Bij de voorgerechten en de desserts vinden we opnieuw een mix van oerklassiekers en minder courante bereidingen.

Al begint dat italiaans gevoel op je bord eigenlijk al van het ogenblik dat je plaatsneemt aan tafel. Je wordt onmiddellijk verwend met heerlijke verse olijven. Niet die eenheidsworst uit potjes maar echte kanjers boordevol smaak (en ongetwijfeld ook goede vitamines 😉 ). Die kwaliteit vind je ook terug in de olijfolie die je op tafel opwacht (uiteraard in de fles zodat je dit naar believen kan doseren). Samen met het ciabattabrood dat je wordt voorgeschoteld, een ideale combinatie om een eerste honger te stillen.

En om het helemaal af te maken, krijg je indien gewenst, bij de rekening een limocello.

Maar wees gerust, er is geen alcohol nodig om de prijs door te spoelen. Je betaalt hier niet meer dan bij een ander italiaans restaurant.

Italië om je heen

Je mag dan wel op een van de mooiste plekken in boom zitten, ook om je heen voel je Italië.

 

 

Interieur Trattoria De Kaai

Interieur De Kaai (foto: trattoriakaai.be)

Zo hangen er in de zaal foto’s van onder andere Sofia Loren en Monica Belucci en vind je op het terras een prachtige olijfboom.

 

Terras De Kaai

Terras De Kaai
(foto: trattoriakaai.be)

Verder heb je zelfs kans om door een echte Romein bediend te worden.  Zijn zuiderse charme en warm italiaans accent krijg je er gratis bij.

Bij het invallen van de duisternis wordt de bar verlicht met rood, wit en groen. Toch is dit geenszins goedkoop of kitscherig maar subtiel en smaakvol. Ook de inrichting is klassevol. Geen tafelkleedjes met vaatdoekmotief (gelukkig !) of chiantiflessen boven je hoofd (oef!) .

Helaas blijft de realiteit dat we in België zitten en niet in Italië. Met die realiteit heeft de trattoria rekening gehouden. Om het terras ook bij minder zwoele avonden te kunnen gebruiken, zijn er terraswarmers en fleecedekentjes. Lekker cosy!

Zomerbar

De nieuwste troef van de trattoria is de zomerbar “Bar Bella”. Aan de zijkant van het gebouw werd met hout deze gezellige zomerbar gecreeerd.  Je kan hier op zwoele zomeravonden iets drinken of een “gelatti” eten. Je bestelt dit aan het kioskje naast het terras en neemt plaats aan een van de hoge tafels.

Samenvattend

Je kon het al tussen de regels lezen, maar ik ga echt heel graag naar Trattoria de Kaai.

De Kaai staat garant voor heerlijk eten aan een eerlijke prijs en dit in een gezellige en hartelijke sfeer. Of je nu snel even wil dineren of juist langer wil tafelen, het kan allemaal.

Van aperitief tot dessert worden je smaakpappillen verwend. De juiste smaken worden gecombineerd en door juiste kruiding komen de kwalitatieve ingredienten prima tot hun recht.  Het is dan ook op dit vlak dat de trattoria zich naar mijn mening nog het meest onderscheidt van andere italiaanse restaurants zoals je er 13 in een dozijn hebt .

Ik moet wel even vermelden dat ik niet de enige lijk die zich heeft laten charmeren door De Kaai. In het weekend kan je dan ook best reserveren.

Find & follow Mie on social media