Verwennerij-tijd voor mijn gezicht

Hydrabomb Tissue Masker van Garnier - aangebracht

Uitgedroogd, verlept, verdord, doods.

Slechts enkele woorden die er enigszins in slagen de natuur na de verzengende hitte van de voorbije periode beschrijven.

Gelukkig is mijn huid er iets beter aan toe. Maar echt stralend, fris en fruitig zou ik ze nu ook weer niet noemen. Hoewel ik mij -met de skills van een secret agent- aan de zon probeer te onttrekken (lees behendig van schaduwplek naar schaduwplek hoppen, indien nodig sluipend langs gevels), is blootstelling deze dagen bijna onvermijdelijk.

Hydrabomb Tissue Masker van Garnier - VOOR

VOOR – uitgedroogde velletjes op mijn gezicht

Nu de hemel besloten heeft de natuur te  hydrateren, leek het mij fijn mijn gezicht aan een zelfde behandeling te onderwerpen.

Uit een vorige post leerde je echter dat ik op het gebied van schoonheidsverzorging en aanverwante trends een laatbloeier ben. Ik liet tevens al doorschemeren dat ook ik er graag goed uitzie, al ben ik op dat vlak eerder lui van inborst, dus mag het niet te veel moeite kosten.

Tijd voor een traktatie op wat Mie-time en een DIY-schoonheidsbehandeling waarmee ik hopelijk mijn doel bereik. Daarenboven is het gekozen product ideaal voor beautylovers die niet van veel inspanning houden (Like Mie ;))

Hydrabomb Tissue Masker van Garnier
Het product

Zoals de naam al prijsgeeft, gaat het hier niet om een crème, maar om een tissue masker. Dit is een doekje, gedrenkt in product, dat op het gezicht dient te worden gelegd.

Hydrabomb Tissue Masker van Garnier - masker

Het masker

Verder verraadt de naam ook dat het een hydratatiebom zou zijn.

De belofte

Op de site van Garnier lezen we volgende belofte /verkoopspraatje:

Geïnspireerd door de meest vooruitstrevende cosmetische trends uit Azië, stelt Garnier SkinActive het Hydra Bomb Tissue Masker voor.

Een bom aan efficiëntie! In 15 minuten biedt het masker het equivalent van 1 week hydraterend bestanddeel van Hydra Bomb Dagcrème.

Het product belooft dus met het masker in 15 minuten hetzelfde effect te bereiken als met een weekje dagcrème smeren. Klinkt lekker efficiënt! Niet elke dag wat vroeger opstaan en routinematig een dagcrème aanbrengen, is alvast meer mijn ding.

Ik ben immers ’s ochtends niet zo erg wakker en helder. “Automatische piloot” omschrijft beter de toestand waarin ik ochtendtaken uitvoer. Mijn ochtendroutine is strak getimed, geregeld en ‘minimalistisch’. Anders gezegd, ik beperk mij tot het hoogst nodige ( wassen, tanden poetsen en eten. En uiteraard aankleden;)) alle andere zaken durf ik weleens vergeten. Zo ook het aanbrengen van crèmes.  Niet verwonderlijk dat ik vaak weinig resultaat zie, consequent aanbrengen is nodig voor een optimaal effect. En laat dat nu dus net een van mijn zwaktes zijn.

Gamma

Momenteel zijn er drie varianten beschikbaar, elk met zijn eigen verpakkingskleur en specifiek bijkomend effect, naast hydrateren .

Hydrabomb Tissue Masker van Garnier - verpakking

Hydrabomb Tissue Masker van Garnier – verpakking (2 van de 3)

Er is de blauwe verpakking met daarin een revitaliserend ultra hydraterend masker voor gedehydrateerde huid. Dit masker belooft na 15 minuten een huid die intens gehydrateerd en stralend lijkt. Na een week zouden fijne lijntjes minder zichtbaar moeten zijn en zou de huid er uitgeruster uitzien.

In de groene verpakking vind je  een regulerend hydraterend masker voor normale tot gemengde huid. De belofte hier is na 15 minuten een huid die intens gehydrateerd, gereguleerd en gezuiverd lijkt en na  een week een matte T-zone, verfijnde poriën en een zichtbaar verbeterde huid.

Voor een kalmerend effect bij een droge en gevoelige huid kan je het masker in de roze verpakking nemen. Hier mag je na 15 minuten verwachten dat de huid zacht, gehydrateerd,  comfortabel en gekalmeerd lijkt. Na een week zou de huid dan gevoed en gerealiseerd zijn en zou alle gevoel van trekkerigheid weg zijn.

Ingrediënten

Alle drie de maskers hebben voor een groot deel dezelfde ingrediënten.

Zoals voorgeschreven, vind je op elke verpakking een lijst met de precieze ingrediënt terug. Een hele lijst met chemische termen zoals propylene glycol en hydroxyacetophenone die voor de leek nietszeggend zijn. De verpakking verduidelijkt dat al deze ingrediënten samen voornamelijk hyaluronzuur en een hydraterend serum vormen, waarin het masker is gedompeld. Daarenboven is er een specifiek ingrediënt toegevoegd om de bijzondere eigenschap (revitaliserend, regulerend, kalmerend) te bekomen. Het gaat om respectievelijk granaatappelextract, groene thee en kamille.

De test

Ik koos voor het revitaliseren masker in de blauwe verpakking en bracht deze aan zoals de verpakking het voorschrijft:

Je vouwt het masker open en brengt de witte kant op een schoon gezicht (Garnier weet blijkbaar dat ik een mooi gezicht heb, dank voor t complement ;)) aan. De andere zijden is blauw. Dit is een beschermlaag  die je dient te verwijderen. Vervolgens probeer je het masker te doen passen op je gezicht.

Na 15 minuten mag je het masker verwijderen. Het resterende product dien je in te masseren of kan je m.b.v een wattenschijfje verwijderen.

Mijn bevindingen

Garnier is allerminst zuinig geweest met product. De tissue is dermate  goed geweekt dat iets te veel duwen al voor wat lekkage zorgt. Maar bij te weinig zou ik vast ook klagen, dus dit vind ik niet zo’n grote struikelblok.

Door de grote hoeveelheid product, blijft er nog behoorlijk wat product achter op je huid.  .

Hydrabomb Tissue Masker van Garnier - NA verwijderen

Na het verwijderen blijft er behoorlijk wat product achter op de huid

Alles inmasseren is echt  onbegonnen werk. Ik kies dus voor het watje (iets wat ik eigenlijk zelf ook ben ;))

Hydrabomb Tissue Masker van Garnier - overtollig product met een watje verwijderen

Overtollig product met een watje verwijderen

Het masker is ‘one size fits all’.  Dit maakt dat het aanbrengen wat pas- en  verplaatswerk vereist.  In combinatie met de glibberigheid die de hoge dosis product meebrengt, is het nodig toch enige behendigheid aan de dag te leggen om het goed aan te brengen.

Daarnaast raad ik ook aan om je haar naar achter te brengen, zodat dit niet onder het masker terecht komt. Speldjes, een haarband of een handdoek kunnen hier redding brengen.

Eens het masker goed zit, is het best wel comfortabel. Even had ik het gevoel dat het masker wat weggleed, maar dat viel met enkele strategische trekken snel op te lossen. Naar mijn idee kan je tijdens het wachten alles doen. Al zou ik winkelen afraden, maar lezen of wat opruimen (maar waarom zou je dat willen doen? ;)) lukt prima.

Het masker voelt verkoelend aan en geeft echt een fijn gevoel op de huid. Je voelt het serum echt in de huid trekken. De geur is aangenaam en fris.  Ik word er best goedgezind van.

Na het verwijderen en inmasseren (let op, het masker wordt niet hard) voelt mijn gezicht de eerste momenten wat plakkerig en kleverig aan maar dat verdwijnt snel (na zo’n 5-tal minuten). Wat wel blijft is het frisse gevoel, de heerlijke geur en een zachte huid. De droge velletjes die voor de behandeling duidelijk zichtbaar waren, kan ik ook nergens meer bespeuren.
Hydrabomb Tissue Masker van Garnier - NA inmasseren

NA inmasseren overtollige product

Het verdict

Het is geen wondermiddel dus als je dat verwacht, dan ga je na een Hydrabomb Tissuemasker geweldig telleurgesteld zijn.  Maar het masker was verfrissend, het rook lekker en zorgde voor 15 minuten ontspanning. (Dat je er 15 mibuten bijloopt als een alien, dat moet je er maar bij nemen. Trouwens, eventuele huisgenoten mogen ook wat fun hebben, toch?) De dag zelf had ik wel een zachte huid en voelde ze minder droog aan. Dus er is naar mijn mening een onmiddellijk en visueel effect. Maar over de doeltreffendheid op langere termijn, heb ik eerlijk gezegd mijn twijfels.

Afsluitende bedenking: kleine lettertjes

Wat mij opvalt is dat Garnier op elke verpakking de effecten in zeer voorzichtige bewoordingen beschrijft. Ze schrijven dat er na 15 minuten positieve veranderingen LIJKEN te zijn.  Slim gezien, zo ze binden zich niet en zijn ze bij eventuele klachten over het uitblijven van het beschreven resultaat, zijn ze al bij voorbaat ingedekt

Verder lezen we ook dat de beschrijving van het te verwachten resultaat tot stand kwam op basis van een zelfevaluatie door 54 vrouwen (niet echt een grote groep lijkt mij) bij 3 applicaties in 1 week. Bizar… vooral omdat ze zeggen dat 1 masker voldoende is voor hetzelfde effect als een week smeren.

Zegt Garnier nu niet zelf dat één week smeren geef effect heeft (immers, één masker volstaat ook niet)? Of gaan ze er vanuit dat je 21 keer per week of 3 maal per dag smeert? (Heeft iemand daar überhaupt tijd voor?)

De prijs

Ik kocht mijn masker bij Kruidvat voor 2.99 EUR. Dit vind ik een schappelijke prijs. Wanneer je natuurlijk de 3 behandelingen per week wil doen, dan zit je aan 8.97 EUR per week. De vraag is of je dan niet beter en voordeliger af bent met een goede dagcrème. Onderzoek van Test-Aankoop leerde overigens dat die niet duur hoeft te zijn.

 

Find & follow Mie on social media