Don't Mind Mie

All things on my mind

Moochie: een momentje van geluk in een potje!

Nood breekt wet

Aangezien ik niet op elke plek in ons land het beste roomijs van België kan eten, moet ik in sommige steden mijn toevlucht nemen tot een andere ijsleverancier of zelfs  een andere lekkernij.

Enige tijd geleden ontdekte ik een waardig alternatief. Koud, bevroren en verdomd lekker! Sindsdien kan ik niet meer door Antwerpen wandelen zonder even halt te houden bij Moochie.  Mijn favoriete leverancier van “fabulous frozen yoghurt”.

Voor de Moochie-winkel in Antwerpen

Voor de Moochie-winkel in Antwerpen

Moochie fabulous frozen yoghurt

Moochie fabulous frozen yoghurt

Moo-wie?

Moochie is gestart in 2012 met een winkel in Gent. Oprichtster Greet had het idee opgedaan in Amerika waar bevroren yoghurt -want dat is  het uiteindelijk – op weg was om de trend van het land te worden.*

Greet zag een gat in de Belgische markt en bracht de Amerikaanse trend de plas over naar België. En ook hier sloeg het concept aan!

Ondertussen zijn er 7 steden waar je kan genieten van hun assortiment: Gent, Antwerpen, Brussel, Brugge, Hasselt, Mechelen en Heist-op-den-berg. Verder is er ook een foodtruck waarmee ze festivalgangers voorzien van hun lekkernij. Een roze oldtimer!

Moo-wat?

Het concept is simpel.

Eerst kiest je de grootte van je portie. Je hebt hierbij keuze tussen mini (100ml), normaal (125ml), maxi (150ml) en big moo (225ml). Je kiest ook je smaak van yoghurt. Ik hou enorm van de naturel maar je kan onder meer ook kiezen voor naturel met stevia, bosvruchten of passievrucht.

Afhankelijk van de gekozen grootte, zit in de prijs één of meer toppings inbegrepen. Wil je meer dan de inbegrepen toppings, dat kan! Voor 0,60 euro kan je er toppings bijkopen, maar als je via Facebook incheckt bij hen, krijg je een toppings gratis!  Eenvoudig toch! En goed gezien van het bedrijf: door in te spelen op de alomtegenwoordigheid van sociale media eenvoudig reclame maken.

De kans dat je een toppings bijkoopt is zeer reëel. Het aanbod is zo groot, dat kiezen een huzarenstukje is.  Wat dacht je van klassiekers als aardbeien, frambozen of ander fruit om je yoghurt aan te vullen? Ook chocoladevarianten zijn met o.a de chocoladeschilfers, de chocoladeparels en M&M’s goed vertegenwoordigd. Maar daar houdt het absoluut niet bij op. Ook koekjes en snoepjes behoren tot de mogelijkheden.

Je hoort het al… kiezen is ook hier verliezen, dus is de verleiding groot om toppings bij te kopen.

De te kiezen toppings bij Moochie

De te kiezen toppings bij Moochie

Om je potje af te werken, kun je -indien gewenst- een gratis sausje laten toevoegen.  Ook hier weer een grote keuze gaande van klassiekers als aardbeiensaus en chocoladesaus tot “speciallekes” als cuberdon- of poepekessaus.

Mijn Moochie keuze

Links de mini naturel met chocoladeparels en chocoladeschilfers als extra en rechts de mini naturel met cuberdoncrunch

Love at first taste

Ik ben echt halsoverkop verliefd en verslaafd geraakt aan de frozen yoghurt van Moochie. Dat kan ook moeilijk anders met zo een smaak…

Ik moet eigenlijk bekennen dat ik absoluut geen yoghurteter ben, maar frozen yogurt, dat speel ik met plezier en veel smaak naar binnen.

De frozen yoghurt is enorm verfrissend. Hij heeft een volle smaak met een klein tikkeltje zurigheid, zoals je ook bij yoghurt terug vindt. Anders dan bij gewone yoghurt, is die zurigheid eerder miniem aanwezig, niet overheersend maar zeer subtiel. Net voldoende om frisheid aan het product te geven.

Het is echt een uitgebalanceerde smaak die zowel op warme dagen als op typisch Belgische dagen smaakt. Hij laat ook geen plakkerige, duffe smaak in je mond na.

MOOCHIE! Gezondheid!

De naam horen, roept bij sommigen (de ongelukkigen die het merk en de lekkernij nog niet kennen) misschien wel de neiging op om gezondheid te antwoorden… En dat is eigenlijk niet zo gek.

De missie van Moochie bestaat er ondermeer uit om gezonde en kwalitatieve producten aan te bieden. De yoghurt die gebruikt wordt is biologisch, onbewerkt en vers.

Daarnaast is de frozen yoghurt ook calorie-arm ( 104,9 kcal/100ml voor de naturel en 66,7 kcal/100ml voor naturel stevia ten opzichte van 257 kcal/100ml voor roomijs), bevat hij 0%vet, veel calcium en is het een bron van goede bacteriën die ons verteringsstelsel ten goede komen.

Waardevol product en merk

Afsluitend geef ik graag nog even mee dat Moochie oog heeft voor de lokale economie. Zo gebruiken ze zoveel ze kunnen producten van Belgische oorsprong. Op die manier stimuleren ze lokale ondernemingen en vloeit een deel van de opbrengst dus terug naar eigen land. Mooi toch?

 

 

*in sommige winkels zoals in Gent worden er ook warme dranken geserveerd zoals bubbletea. Omdat ik deze nog niet heb geproefd, laat ik deze buiten beschouwing.

Find & follow Mie on social media

2 reacties

  1. Ik herinner me nog dat het eerste filiaal opende in Gent! Toen studeerde ik in deze mooie stad, en ik ben er verschillende keren langs geweest. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Don't Mind Mie

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑