Hou je van M&M’s? Probeer je graag iets nieuws? Wil je zo nu en dan een andere smaak? Wel, dan heb ik een gouden tip voor jou: de M&M Limited Edition Crunchy Caramel.

zak M&M crunchy caramel

De oostenrijkse zak M&M crunchy caramel

Oostenrijkse ontdekking

In Oostenrijk zag ik deze versie staan in de lokale supermarkt. Mijn nieuwsgierigheid (en zoete tand 😉 ) nam onmiddellijk de bovenhand van mijn gezond verstand en ik besloot mezelf te trakteren op zo’n pak.

Door het lekkere en vele eten in het hotel, kwam het er niet van deze ter plaatse te verorberen. het pak reisde dus mee terug naar België. Hij was hier echter geen lang leven beschoren. Goed en wel thuis (waar het eten beduidend minder is ;)) deed ik mij -samen met het vriendje- tegoed aan het pak zodra de eerste gelegenheid zich voordeed.

Tegen een tempo dat in de buurt komt van het wereldrecord M&M’s eten, bereikten we de bodem van de zak.

Ik was echter niet in paniek,  ook in België bestaan er winkels en de info op het pak stond ook in het Nederlands, dus die verwennerij was vast ook hier te vinden.

Die euforie was echter van korte duur. Hier in de winkels bleek deze editie niet te vinden. Helaas pindakaas…

Tot het vriendje deze ochtend een oerkreet slaakte bij het doorbladeren van de Aldi-folder (ja, again, aldi ;)) Wat stond daar in reclame? Jawel, de M&M crunchy caramel! De heer zij geprezen!

M&M crunchy caramel aanbieiding aldi

De aanbieding van Aldi

Een Belgische buitenkans

Waarom zou je je nu in Godsnaam morgen (de promo loopt vanaf 10/8) naar Aldi reppen?

Zoals reeds aangehaald, is het een fijne afwisseling op de standaard smaken (chocolade, noten en gepofte rijst). Je hoeft ook geen grote caramelfan te zijn om deze versie lekker te vinden. Ik ben namelijk zelf niet echt verlekkerd op die zoetigheid. Ik vind caramel vaak te plakkerig, te zoet en snel vervelen, maar de smaak bij deze versie is eerder subtiel en past goed samen met de chocolade. Daarenboven zitten er ook krokante toetsen (de naam verraadde het al) in wat zorgt voor een evenwichtige smaak. Geen van van de elementen overheerst de andere.

Verder is het een limited edition. En zoals dat bij limited editions gaat, verdwijnen die ook weer. Soms sneller dan verwacht! Je kan dus best nu van de mogelijkheid om te proeven gebruik maken,

Ten slotte nog leuk om mee te geven, deze versie bevat qua calorieën niet meer dan de andere varianten. Integendeel, in vergelijking met de notenversie en de crispy rijstversie heeft deze editie er zelfs minder:

  • De notenversie bevat 506 kcal per 100g
  • De chocoladeversie bevat 479 kcal per 100 g
  • De rijstversie bevat 496 kcal per 100g
  • De caramelversie bevat 478 kcal per 100g

(info: Voedingslijst)

M&M crunchy caramel achterzijde

De voedingsinfo van deze editie

Dus, als je jezelf wil trakteren op M&M’s, overweeg dan eens de nieuwe versie. Staat die je aan, hamster dan maar, want voor je ’t weet is hij weer verdwenen en dan blijf je achter met enkel de herinnering eraan en het verlangen ernaar.

Ik laad alvast mijn karretje vol! 😉

Smakelijk!

 

Find & follow Mie on social media