Wie mij kent, weet dat ik eerder “een newbie” – om niet te zeggen een complete nitwit- ben op het vlak van schoonheidstrends en alle daarmee verwante zaken.

Om je een idee te geven:

  •  Pas op mijn 30ste – nu toch al 2 jaar geleden- heb ik mij leren opmaken.
  • Tot voor kort wist ik niet dat er naast een BB-crème ook een CC-crème bestaat. En al helemaal niet waar het onderscheid lag. (Benieuwd of men ooit met een dubbele D -crème komt en of die dan ook voor het gezicht zal zijn ;)).
  • Ik heb geen flauw benul wat de huidige modekleuren zijn.
  • Ik wist  niet dat je in trouwkledij maar 1 collectie en geen winter- en zomercollectie hebt. (Tot hilariteit van de dame in de winkel toen ik vroeg wanneer de wintercollectie binnenkwam)

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar zoals gezegd, ik ben nieuwsgierig en daarenboven toch een beetje ijdel. Net als elke vrouw zie ik er immers graag goed uit.

Tegelijk ben ik vaak te lui om vroeger uit bed te komen om mij op te maken. En die luiheid wint het vaak, zo niet altijd, van de ijdelheid. Geen make-up voor mij dus op een doordeweekse dag.

LVL Wimperlift

Toen ik echter vernam dat er “een behandeling” bestond die je ogen een open blik geven en optisch groter maken zonder de nodige hoeveelheid mascara, klonk het bijna te mooi om waar te zijn.

Maar was het dat ook?

De belofte

De behandeling, die ongeveer 60 minuten duurt, belooft een effect dat minimaal 6 weken blijft. Dat effect zijn gelifte, langere en volumineuzere wimpers. Allemaal goed voor een open en intense blik en dit zonder mascara.

De behandeling zou ook pijnloos moeten zijn.

Even googlen leert dat er slechts bij uitzondering allergisch gereageerd wordt op het lifting-product. Het product is vergelijkbaar met het product dat kappers gebruiken voor een permanent. Wie daar allergisch voor is maakt ook hier kans op een allergische reactie.

Verder zou het niet schadelijk zijn voor ogen en huid daar de producten enkel op de wimpers komen en is het daarenboven voedend voor de wimpers.

De test

Ik heb mij dus laten overtuigen om de LVL wimperlift te proberen en dit in combinatie met een wenkbrauwstyling (epileren en kleuren).

Dat laatste was nodig omdat ik de concurrentie met “swedish chef ” van The Muppets kon aangaan in de categorie meest “woekerende wenkbrauw” (wat betreft de snor heeft hij gelukkig nog een zeer ruime voorsprong). Verder neigde ik stilaan naar een unibrow (ja die term ken ik wel :)) waar zelfs Frida Kahlo jaloers op zou zijn.

Swedish chef

(Foto’s: Wikipedia en ww.fridakahlo.it)

Tijd voor een groot onderhoud  van de oogzone dus.

Wie?

Ik koos ervoor de behandeling te laten doen door Esther Jacobs van Make-up Service in Merksem.

Ik leerde Esther kennen tijdens een make-up workshop (die zij gaf wel te verstaan :)) en had direct een goed gevoel bij haar. Ze straalt passie voor haar job uit en geeft blijk van een gedegen kennis. Ze luistert goed naar waar je als klant precies naar op zoek bent en geeft daar passend advies bij. Helemaal zoals ik het graag heb!

Als ik dan toch met mijn ogen ga experimenteren, dan liefst door iemand die ik vertrouw en met kennis van zaken.

Hoe?

Het procedé van naaldje tot draadje bespaar ik jullie. Kort gezegd komt het erop neer dat je wimpers tegen een gevormd schildje worden geplakt en ze nadien gefixeerd worden in die vorm waardoor er een waaiereffect ontstaat. Tegelijk wordt er een intense kleur aan de wimpers gegeven.

Dat is toch hoe het mij werd uitgelegd en hoe het ook op internet is terug te vinden maar hé, ik lag met mijn ogen toe dus ik heb het niet gezien 😉

Na het epileren van de wenkbrauwen was het tijd om met de wimperlift te starten. Eens dit gebeurt, krijg je vriendelijk het verzoek je ogen niet meer open te doen. Trouwens, dankzij het schildje op je ogen zou dit toch zeer moeilijk worden. De afleiding van de wenkbrauwkleuring en het gepruts aan de wimpers tussendoor hielpen daarenboven ook om braaf te gehoorzamen.

Daarnaast beschreef Esther telkens goed wat ze deed en gaf ze aan wat ik kon voelen (gevoel van dichtgeplakte ogen, jeuk, kriebels, zo nu en dan een beetje prikken,..)

En aangezien je mond helemaal vrij is, kan je gewoon gezellig over koetjes en kalfjes praten.

Dat uur was dus zo voorbij…

Het verdict

Oordeel zelf maar…

Voor en na wimperlift

De wimperlift vind ik erg geslaagd. Het geeft inderdaad een open, stralende blik en dit zonder mascara. Zelf het vriendje – die normaal niet zo houdt van make-up- heeft al meermaals laten vallen hoe geslaagd hij het vindt.

Over de houdbaarheid kan ik momenteel niets zeggen, 1 dag later ziet het er nog steeds goed uit… hopen dat ik de 6 weken haal. 🙂

Aangezien ik nog perfect uit beide ogen zie en mijn wimpers deze ochtend bij het openen van mijn ogen niet verdwenen zijn, lijkt het te kloppen dat er geen (direct) gevaar is voor schade. 🙂

Ten slotte was de behandeling ook pijnloos. Een beetje vreemd en onwennig misschien, maar niet echt pijnlijk. Alweer pluspunten voor de wimperlift.

Klein puntje van kritiek betreft de wenkbrauw-styling. Esther was bewust reeds heel voorzichtig geweest met de intensiteit en had ook gewaarschuwd dat het een heel duidelijk effect zou zijn. Na de behandeling bleek dat ook te kloppen.

Mijn blik kwam mij bekend voor maar ik kon niet direct thuisbrengen van waar. Later, met de hulp van het vriendje kwamen we er achter, ik leek op een Angry Bird.

Angry bird

(Foto: Angrybirds wiki)

Gelukkig had Esther daarop geanticipeerd en reeds meegegeven dat ik er de dag na de behandeling met een vochtig watje kon overgaan waardoor het effect wat verzacht werd. Tevens zou een nachtje rust de intensiteit ook doen afnemen.

Deze ochtend – de dag na de behandeling- had ik overigens nog een mailtje van haar om mij even aan die wijze raad te herinneren. Wat een service!!!

Omdat ik het nog steeds vrij stevig vond, heb ik de raad ter harte genomen en …weg Angry Bird, Hello Happy Mie!

Wimpers & wenkbrauwen

Ik kan – met uitzondering van de duur – niet anders dan concluderen dat en LVL een geslaagde behandeling is die doet wat ze belooft!

Ik zou ze ook aanraden! Als ik dan toch goede raad mag geven, er zijn vast veel goede schoonheidsspecialisten die dit doen, maar ga voor iemand die je vertrouwt. En in dat kader kan ik Esther ten zeerste aanbevelen.

Meer weten?

Voor wie meer wil weten over de behandeling (zowel LVL als wenkbrauwstyling), over Esther en Make-up service en andere ervaringen kan uiteraard het wereldwijde web consulteren. Om het iets makkelijker te maken, hierbij enkele links die mij hielpen de stap te zetten.

 

n.b. Ik heb gewoon netjes betaald voor mijn behandeling. Esther is/was niet op de hoogte dat hierover een post zou verschijnen. Dit is dus zeker geen “gekleurde” mening (in tegenstelling tot mijn ogen en wenkbrauwen ;))

Find & follow Mie on social media